Posted on by Svetlana Dimitrova

Много хора ни питат как да изберат подходящ камък за себе си. След прекарано известно време в интернет в четене на статии, кой камък е подходящ за мен, кой камък е за зодията ми и т.н., съм сигурна че се чувствате объркани. И въпреки че влиянието на камъните се изучава още от древността и определен камък е със определена символика и значение, аз бих ви дала четири съвета как да изберете камък за себе си. 

1 Следвайте вашата интуиция. Това е правилно номер едно в избора на камък. Тук няма нужда от повече обяснения, слушайте вътрешния си глас.

2 Цветовете. Правило номер две. Изберете си камъни, които галят очите ви и ви привличат с техните цветове, те са вашите камъни. Камък с ваш любим цвят или цвят, който ви кара да се чувствате добре, това е вашият камък.

3 Избор на камъни според тяхното лечебно значение, свойства и символика. Ако имате нужда от повече късмет, ако се нуждаете от успокоение или защита, изберете камък, който да ви закриля и помага с неговите вибрации и енергия. 

4 Избор на камък при допир. Ако усещането и текстурата на камъка ви карат да се чувствате добре, това е вашият камък. Ако ви допада температурата, гладкостта или грапавината на определен камък, замислете се дали не е вашия.